11 august 2013
Dåbskagen - Er temmelig tilfreds med resultatet. Den er med hjemmebagte bunde, hindbærmousse, daimstykker, betrukket med smørcreme, købt fondant og dekoreret med hjemmelavet frosting og spiseligt printet billede. Til smørcremen kom jeg ikke vaniljeessens i, det fungerede fint alligevel.
Jeg har til dåbskagen bagt bundene i en bradepande, som jeg har justeret til en mere aflang facon med stanniolpapir og så ganget opskriften op med et antal gange, jeg ikke lige kan huske nu.
Opskrifter: Kagebunde og hindbærmousse er nedenfor - Smørcreme - Frosting.
Nemme lagkagebunde
Passer til springform på ca 23cm, hvor der bliver 3 bunde.
200 g sukker
4 æg (ca 200 g)
200 g mel (noget af melet kan skiftes ud med kakao, hvis man vil have mørke bunde)
1,5 tsk bagepulver
Evt. frisk vaniliestang
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Hvedemel og bagepulver røres forsigtigt i dejen til en ensartet masse.
Bages ved 220g til den er lys brun på toppen.
Dejen kan deles i 3 lige store portioner til en springform på ca 23 cm. i diameter, eller kan bages samlet og så skæres over med en god kniv, når den er kølet af.
___________
Hindbærmousse
150 g hindbær
1 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 piskefløde
Husblas kommes i rigeligt vand. Hindbær moses med sukker. Fløden piskes meget stiv. Husblas smeltes ca 10 sekunder i mikroovnen og piskes i hinbærene. Flødeskummet vendes i og det blandes godt rundt. Kommes i kagen og moussen er stiv efter et døgn eller to.
Denne mængde passer til en alm. stor lagkage.
Man kan komme anden slags bær i.