13 marts 2017
Er virkelig blevet fan af de her romkugler - og min datter er lige så pjattet med dem. Hun tror, det er kage - Det er jo helt fantastisk, når jeg ved, hvor overvejende sunde de faktisk er :o)
Jeg er inspireret af Vanløse Blues opskrift, men har modificeret den lidt. Modificeret af to årsager: Det er næsten umuligt at finde sorte bønner i Bjæverskovs omegn, og derfor har jeg afprøvet med kidney bønner, hvilket fungerede helt fint. Den anden årsag er jeg tilsætter lidt Husk loppefrøskaller.
Min udgave af opskriften lyder sådan her:
Skyl bønnerne godt og blend dem til ukendelighed. Jeg bruger stavblender og minihakker til formålet.
Kom de blendede bønner i en skål og tilsæt resten (dog ikke kokosmel). Bland det godt med en røreske.
Det bliver en ret klistret masse. Det er muligt med en teske og en hånd at forme kugler til at vende i kokosmel, men jeg synes, det er nemmest at lade dejen stå i køleskabet 30 minutters tid, og så trille kugler.
Sæt kuglerne på køl i mindst en time, før de spises.
I køleskabet i en lukket beholder kan de holde en uges tid.
MUMS, velbekomme :o)