25 oktober 2019
Delvist hjemmelavet studenterbrødskage. Jeg købte romkuglemassen hos en bager, og formede og bagte selv mørdejsbunde og fik dermed lige den form på kagen, som jeg ønskede. Det er ikke sidste gang, vi laver studenterbrød på den måde.
13 marts 2017
Er virkelig blevet fan af de her romkugler - og min datter er lige så pjattet med dem. Hun tror, det er kage - Det er jo helt fantastisk, når jeg ved, hvor overvejende sunde de faktisk er :o)
Jeg er inspireret af Vanløse Blues opskrift, men har modificeret den lidt. Modificeret af to årsager: Det er næsten umuligt at finde sorte bønner i Bjæverskovs omegn, og derfor har jeg afprøvet med kidney bønner, hvilket fungerede helt fint. Den anden årsag er jeg tilsætter lidt Husk loppefrøskaller.
Min udgave af opskriften lyder sådan her:
Skyl bønnerne godt og blend dem til ukendelighed. Jeg bruger stavblender og minihakker til formålet.
Kom de blendede bønner i en skål og tilsæt resten (dog ikke kokosmel). Bland det godt med en røreske.
Det bliver en ret klistret masse. Det er muligt med en teske og en hånd at forme kugler til at vende i kokosmel, men jeg synes, det er nemmest at lade dejen stå i køleskabet 30 minutters tid, og så trille kugler.
Sæt kuglerne på køl i mindst en time, før de spises.
I køleskabet i en lukket beholder kan de holde en uges tid.
MUMS, velbekomme :o)
1 januar 2017
Til nytår i år googlede jeg efter inspiration til kransekage. Der ville være en hel del børn med nytårsaften, så valget faldt på en venlig søslange.
Opskrift er fra Femina med nougat (mums!). Søslange-"designet" er inspireret fra Petitfour.
Der var lidt dej i overskud, så den fik nogle små unger også.
24 oktober 2016
En veninde bruger gerne emojien 💩 i sine beskeder, ("fordi den ser så sød ud"), så da jeg så en kage på nettet, måtte jeg da prøve selv.
Selve kagen er banan/chokoladekage og cremen er en frosting med smeltet chokolade. Øjnene er fondant. Min datter på 3 år hjalp med dej og øjne.
Børnene synes den var et HIT.
31 december 2015
Til nytårsfesten stod vi for kransekage, og i år ville jeg prøve at lave et ur. Det gik ret så godt, og så smagte den fantastisk.
Urskiverne er uden nougat og ringene til opsatsen har lige så meget nougat i, som jeg lige akkurat kunne formå at lukke kransekagemassen til omkring, (vi er ret begejstrerede for nougat herhjemme).
Har brugt Feminas opskrift og så ellers bare formet efter billeder fundet på nettet af kransekageure.
11 august 2013
Dåbskagen - Er temmelig tilfreds med resultatet. Den er med hjemmebagte bunde, hindbærmousse, daimstykker, betrukket med smørcreme, købt fondant og dekoreret med hjemmelavet frosting og spiseligt printet billede. Til smørcremen kom jeg ikke vaniljeessens i, det fungerede fint alligevel.
Jeg har til dåbskagen bagt bundene i en bradepande, som jeg har justeret til en mere aflang facon med stanniolpapir og så ganget opskriften op med et antal gange, jeg ikke lige kan huske nu.
Opskrifter: Kagebunde og hindbærmousse er nedenfor - Smørcreme - Frosting.
Nemme lagkagebunde
Passer til springform på ca 23cm, hvor der bliver 3 bunde.
200 g sukker
4 æg (ca 200 g)
200 g mel (noget af melet kan skiftes ud med kakao, hvis man vil have mørke bunde)
1,5 tsk bagepulver
Evt. frisk vaniliestang
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Hvedemel og bagepulver røres forsigtigt i dejen til en ensartet masse.
Bages ved 220g til den er lys brun på toppen.
Dejen kan deles i 3 lige store portioner til en springform på ca 23 cm. i diameter, eller kan bages samlet og så skæres over med en god kniv, når den er kølet af.
___________
Hindbærmousse
150 g hindbær
1 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 piskefløde
Husblas kommes i rigeligt vand. Hindbær moses med sukker. Fløden piskes meget stiv. Husblas smeltes ca 10 sekunder i mikroovnen og piskes i hinbærene. Flødeskummet vendes i og det blandes godt rundt. Kommes i kagen og moussen er stiv efter et døgn eller to.
Denne mængde passer til en alm. stor lagkage.
Man kan komme anden slags bær i.
29 marts 2013
Da vi skulle flytte, måtte begge bonusdrenge sige farvel til deres klasser, og de fik en kage hver at tage med efter eget ønske.
Kagen til Sebastian.
Kagen til Oliver.
29 marts 2013
Kagen til min bonusfars fødselsdag. En afbildning af hans og min mors have, hvor de bruger meget tid :o)
16 juni 2012
Kagen til vores fælles 70 års fødselsdag. Det er hjemmelavede lagkagebunde bagt i henholdsvis en smal bradepande og en rugbrødsform. Jeg kan faktisk ikke huske, hvilket fyld, jeg kom i udover hindbærmousse.
29 januar 2012
Min første kage med fondantovertræk. Er så ganske afgjort udmærket tilfreds med resultatet :o) Min ene bonussøn Oliver har bidraget med gaven.